Logo Icon
Search Icon
Clear Icon
Mijn Locatie

Voer uw postcode in, zodat we je de meest nauwkeurige voorraad- en leveringsinformatie kunnen geven.

Location Pin Icon

Gebruik mijn locatie

Zie volledige kaart
Clear Icon
Stel uw voorkeursdealer in
Search icon
Location Pin Icon

Gebruik mijn locatie

Zie volledige kaart
Mijn Retailer

Geen opgeslagen

Andere winkels bij u in de buurt

WHOOSH: Wheels of Speed

Dit jaar zullen we werken met Manual for Speed om de Red Hook Crit-verschijnselen te bespreken met een project dat we 'Wheels of Speed' of kortweg WHOOSH noemen. We hebben een groter team dan vorig jaar, en ja, Aldo komt terug. We hebben een nieuwe lijn customized fietsen, welke nog beter zijn dan we hadden gehoopt. Zet je schrap, het wordt een snel seizoen.

Red Hook Crit

Barcelona: Epiloog

Ronde drie van het Red Hook Criterium staat in de boeken, en deze keer was Team Specialized x Rocket Espresso neer gestreken in Barcelona. Natuurlijk was Manual for Speed ​​erbij, met camera’s in de aanslag. Lees verder om te zien over hoe het allemaal is gegaan in Barcelona. Het leek erop dat het niet meer mis kon gaan voor de mannen van Team Specialized x Rocket Espresso terwijl ze in de rij stonden om de finale in Barcelona te rijden. Alle vier de renners hadden zich gekwalificeerd voor de finale en reden erg sterk. Er was een gevoel, een vibe, dat dit de race van het team zou worden. Alec Briggs en Stefan Schafer kwalificeerden zich met gemak in de eerste heat, het duo kwalificeerde zich met een tweede en derde plaat, wat hen voldoende tijd gaf om hun benen te laten rusten voor de grote finale. In heat two deed Eamon wat Eamon hoorde te doen en veroverde de eerste plaats. De handschoen was, zoals ze zeggen, naar beneden gegooid. Wat betreft de vierde? Aldo was teruggekeerd. Hij was terug en racete in Barcelona, ​​en als zijn vorm en capriolen een indicatie waren, had hij sinds Brooklyn geen training overgeslagen. Maar de God van de snelheid ​​besloot zijn mentale gesteldheid te testen. Tijdens de kwalificatie viel tijdens volle snelheid, zijn ketting er af. Zonder ketting, de enige manier om te vertragen, besloot hij af te rijden op dichtstbijzijnde barrière. Gelukkig heeft hij zowel de reflexen en de snelheid van een kat en slaagde erin om een ​​perfecte salto te maken, gracieus over de barrière te vliegen en op zijn benen te landen. Misschien begint al het wakeboarden zijn vruchten af ​​te werpen? Zijn punten uit Brooklyn zorgen ervoor dat hij automatisch werd gekwalificeerd voor de herkansingen. En nadat we de God of Speed ​​hadden toegejuicht bij de start, stelde Aldo niet teleur en won.

Terwijl de mannen zich voorbereidden op de finale, nam Carla Nafría plaats in het startvak. Ze was niet blij met haar achtste plek in de kwalificatie en begon de race met vuur in haar ogen. Dit jaar was de koers in Barcelona veranderd en aanzienlijk technischer geworden, en met de finales in het vooruitzicht, probeerden de renners nog steeds te wennen aan het parcours. Het hoge aantal bochten betekende dat de renners goed moesten nadenken over hun positie en hun inspanningen. Om kans te maken op de overwinning, moesten renners een plek voorin het peloton zien te bemachtigen. Het kronkelige parcours zorgde er echter voor dat het peloton telkens in- en uit elkaar schoof. En hoe langer de wedstrijd duurde, hoe moeilijker de renners het vonden om op te schuiven in het peloton. Helaas werd Carla slachtoffer van het moeilijke parcours, en hoewel ze sterk reed, leek het erop dat het geluk niet aan haar zijde lag met een 10e plaats. Normaal is een top 10 plaats een droom die uitkomt, maar voor Carla voegt het alleen maar meer brandstof toe aan het vuur. Ze laat haar droom op een overwinning niet gaan, en er is geen twijfel dat Milaan een race vol vuur gaat worden.

De herenrace was gewoon bruut, aanval na aanval na aanval na aanval, waar Team Specialized x Rocket Espresso-team hun best deed om de aanvallen te dekken. De voortdurende aanvallen zorgen ervoor dat het tempo erg hoog was, wat alleen maar moeilijker werd gemaakt door een wind vanaf de Middellandse Zee. Het aantal rondjes op het rondebord liep steeds verder terug, terwijl renners steeds vermoeider werden en zich een voor een opbliezen en het peloton moesten laten gaan. Met nog vier ronden te gaan, verzamelde Team Specialized x Rocket Espresso aan de voorkant van het peloton in de hoop het tempo te beheersen en Alec Briggs te positioneren voor de winst. Maar helaas ging het anders dan gehoopt. Eerst was het Aldo die het peloton moest laten gaan. Voelde hij dan toch de gevolgen van zijn turnoefening eerder de dag? Slechts een paar ronden later smakte Schafer op het asfalt, waardoor het peloton versplinterde in groepjes.

Ondanks dit alles zat Alec nog steeds in de juiste positie, met de laatste bocht op komst. En met een de zekerheid van een podiumplaats, koos hij ervoor om een ​​kans te wagen en voor de overwinning te gaan. Maar het mocht niet zo zijn. Doordat hij de bocht in ging met te veel snelheid, gleed zijn voorwiel, en daarbij de laatste hoop op een overwinning, onder hem vandaan. Zelfs met een verpulverd veld kon Eamon een goede prestatie neerzetten met een 10 plek, en hiermee de pijn van gebroken fietsen en schaafwonden te doen verzachten.

Dit was niet het resultaat waar het team op had gehoopt, maar nadat alles uitvoerig werd geëvalueerd, waaruit bleek dat de renners tijdens de race niks hadden laten liggen, was het tijd om te feesten. En Barcelona weet wel hoe dat moet. Barca, we houden van je, en je kunt er zeker van zijn dat we je volgend jaar weer zullen zien.

Red Hook Crit

Barcelona: Preview

Wanneer het Specialized / Rocket Espresso Red Hook Crit-ploeg denkt aan Barcelona, ​​zullen ze ongetwijfeld een stad voorstellen die baadt in warme, zwoele zomeravonden om naar uit te kijken terwijl ze proberen de resultaten van het regenachtige Londen te willen verbeteren. In Londen, waar Eamon Lucas geen kans maakte op de overwinning omdat hij het slachtoffer werd van de gladde, natte wegen. Ongetwijfeld zal hij in Spanje op zoek gaan naar revanche, en aan zijn Strava-feed te zien, is de snelheid van Eamon ongetwijfeld toegenomen.

Londen was echter niet alleen maar teleurstellend: thuisfavoriet Alec Briggs veroverde een plekje op het podium, en met zijn derde plaats steeg hij naar de zevende plaats in het algemeen klassement, achter teamgenoot Stefan Schäfer. Sindsdien heeft Alec het trainen gecombineerd met wegwielrennen en af en toe een mountainbike trail. We twijfelen er niet aan dat hij de cross-training overslaat als hij wordt opgesteld voor de wedstrijd in Spanje.

Helaas is de zesde plaats in het algemeen niet wat Stefan had gehoopt, gezien de winst in Brooklyn. Maar een mechanisch mankement in de finale maakte zijn race voor de winst in het algemeen klassement aanzienlijk moeilijker. En hoewel deze titel nog niet volledig buiten bereik is, moet Stefan zijn geluk engeltje weer zien te vinden als hij titel mee naar huis wil nemen. Wees gerust, de heer Schäfer heeft in de aanloop naar Barcelona enkele lange trainingen achter de derny gemaakt.

Carla Nafria komt uit Madrid en hoewel ze niet bepaald de thuisfavoriet is, wil ze niets liever dan op het podium staan ​​in haar geboorteland. En we zijn er zeker van dat ze vooral dolenthousiast zou zijn om de overwinning in Barcelona te pakken, gezien de intense rivaliteit tussen deze twee grote Spaanse steden. Een openbaring voor het team. Ze zette een indrukwekkende prestatie neer in Londen voordat haar hoop op het podium, door gladde wegen naar de grond werd gesmeten.

Teamleider Aldo Ilešič was afwezig tijdens de race in Londen en we hebben nog steeds geen nieuws over een potentiële terugkeer bij de RHC in Spanje. Als hij terugkomt, kan hij dan zijn plaats aan de top van het team claimen? De tijd zal het leren.

Dit jaar zullen de renners een ander parcours krijgen voorgeschoteld: snel en bochtig. Er zijn negen bochten, dus het anticiperen op snelheid, het beheersen van de inspanning en het zoeken naar de juiste positie zijn van cruciaal belang voor degenen die de overwinning mee naar huis willen nemen (of ongehavend de streep willen bereiken). In de eerste twee races hebben de mannen laten zien dat ze een efficiënt team vormen en, afgezien van alle pech, is Specialized / Rocket Espresso in een sterke positie om gooi te doen naar de overwinning. Voor Carla zal ongetwijfeld de opwinding en motivatie van racen in haar geboorteland haar die extra boost geven naar de top van het podium.

In Barcelona's beroemde Parc del Forum, gelegen in het centrum van de stad en vlak bij het strand, vindt de race plaats. De renners, het personeel en de fans zullen ongetwijfeld ten volle profiteren van de beroemde stranden, nachtclubs, bars en, als ze de tijd hebben de culturele bezienswaardigheden. Eén ding is zeker: Barcelona wordt leuk!

Red Hook Crit

Londen: Epiloog

We hebben Manual for Speed ​​naar Londen gestuurd om verslag te doen van de prestaties tijdens de Red Hook Crit. Dit is wat ze hebben gezien. Het beheersen van fietsen met vaste versnellingen door de straten van de stad te midden van een groep op hol geslagen wielrenners is moeilijk, het is schrijnend, het is gekkenhuis. En om het goed te doen, om als eerste over de finish te komen, moet je de grens opzoeken. De grens van een scheermes. En de rand van het scheermes is, nou ja, een scheermesrand. Het is scherp en dun. Elke slippertje, elke misrekening, zal waarschijnlijk resulteren in een aantal ernstige gevolgen.

Helaas zijn de zomers in Londen voorzien van motregen en regenbuien. In Albion besteden de stormgoden geen aandacht aan de racedata van de Red Hook Crit. De race van dit jaar was van begin tot einde doorweekt en dit maakte de van Londen zo glad als ijs, en zorgde ervoor dat de grens van het scheermesje snel opgezocht moest worden.

In de damesfinale toonde de nieuwe rekruut van Specialized x Rocket Espresso, Carla Nafría de Miguel, aan dat ze het tempo had en op schema lag voor een top 10-finish voordat haar hoop en haar lichaam tegen het natte beton werden gesmeten in de laatste ronde van de race. Zelfverzekerd en onaangetast, heeft Carla nu haar zinnen gezet op de bovenste trede in Barcelona, voor een publiek voor landgenoten.

Het weer verbeterde niet voor de herenrace. Winnaar in Brooklyn en Red Hot Crit-leider Stefan Schafer had al vroeg te maken met een lekke band die zijn kans op een nieuwe overwinning zou beëindigen. Om vast te houden aan het plan, was Eamon Lucas van plan om vanaf het begin van de wedstrijd het tempo hoog te houden om zo het peloton uit te dunnen. En terwijl Eamon weg reed bij het peloton, positioneerde lokale held Alec Briggs - de Londense leeuw - zich strategisch op in het peloton. Het was voor iedereen duidelijk dat hij op een troon zat en de energie van zijn geboorteplaats voelde. Tot ook hij werd getroffen door een lekke band. Gelukkig was Alec in staat om snel van fiets te wisselen en terug te rijden naar het peloton.

De regen was meedogenloos en met nog 15 ronden te gaan sloeg het de pech opnieuw toe. Lucas was betrokken bij een crash. Met een bloedende wond naast zijn oog, leek hij wel op een bokser die net een flinke hoek had gekregen. Maar hij was nog maar net op de grond gevallen of hij zat alweer op de fiets. Helaas was Eamon niet in staat om het op hol geslagen peloton in de laatste ronden voor te blijven. En hoewel hij niet in de top drie zou eindigen, zouden zijn inspanningen niet onopgemerkt blijven en hij verliet de race met prijs voor de strijdlust.

Ondertussen had Alec zich een weg terug door het peloton, terwijl de witte vlag naar beneden kwam. Met de slimheid van een doorgewinterde Red Hook-racer en de energie van de menigte die hem naar de finish dreef, behaalde Alec de derde plaats in een sprint tegen de winnaar van vorig jaar. Hiermee behaalde hij zijn beste resultaat tot nu toe. WAUW! Deze race was zo moeilijk, en toch, ondanks de vele technische mankementen, valpartijen en lekke banden waarmee het team werd geconfronteerd, zijn Alec's derde plaats en Eamon's prijs een bewijs van de motivatie en strijdlust van Team Specialized x Rocket Espresso. De staff kijkt nu al uit naar het zonnige en droge klimaat van Spanje en heeft alle verwachting dat ze op het podium in Barcelona zullen staan.

Red Hook Crit

London: Preview

Het is tijd voor de tweede ronde van het Red Hook-criterium en deze keer gaat Team Specialized x Rocket Espresso op weg naar Londen. Natuurlijk is Manual for Speed ​​erbij voor een uitgebreid verslag. Lees verder om te zien wat onze razende reporters te zeggen hebben over de deze gebeurtenis. Na bijna een pauze van twee maanden is de Red Hook Crit-serie neergestreken in Engeland. In het verleden werden piraten opgehangen in kooien aan de oevers van dit schiereiland, als waarschuwing voor iedereen die het piratenleven zou willen volgen. Met de moordlustige, onbevangen straatgevechten van de RHC die naar de stad komen, is het duidelijk dat deze waarschuwing al lang vergeten is. Dus verwacht plundering, verwacht spanning, en ja natuurlijk, de buit ... het prijzengeld - kom op!

Het is in deze strijd dat het goede schip, Specialized x Rocket Espresso, vaart. De bemanning is goed voorbereid en produceert voldoende energie om de London Eye van stroom te voorzien. Ze komen met de verwachting dat ze het succes dat ze in Brooklyn hadden kunnen herhalen en verbeteren, terwijl ze hun kanonnen richten op de belangrijkste race met vaste versnellingen in Ye Olde Albion.

En terwijl het hele team uren heeft besteed aan de juiste voorbereidingen, is er geen twijfel dat deze race een speciale wedstrijd gaat worden voor Alec Briggs. Geboren en opgegroeid in Londen, showt Alec zijn tanden, of moeten we zeggen zijn benen, op de hellende bochten van het Velodrome op slechts een steenworp afstand van het RHC parcours. Zal het de dag van Alec zijn? De tijd zal het leren, maar het team Specialized x Rocket Espresso zit vol met talent en Alec staat niet alleen in rit naar de hoogste trede van het podium.

Teamleider Aldo Ilešič zette het parcoursrecord op deze baan in 2016 en na zoveel ereplaatsen is hij nog steeds op zoek naar die ene topprestatie. Zal Londen zijn race zijn? Aldo keert terug naar het Verenigd Koninkrijk met de benjamin van het team, Eamon Lucas, en beiden zijn in juiste flow na een lange serie met prestigieuze wedstrijden in Amerika. Wat de winnaar van Red Hook Brooklyn, Stefan Schafer betreft, hij staat erom bekend om altijd op de achtergrond te zijn. Maar met één overwinning op zak, is er geen twijfel dat de rustige Duitser snakt naar meer!

Ongeacht het resultaat, zal het team zeker indruk maken op hun felgekleurde Allez’. Het zijn de felle en gewaagde kleuren van deze fietsen die angst in het peloton veroorzaken. Gecombineerd met het feit dat deze fietsen snel lijken terwijl ze stilstaan, is het zonder twijfel een psychologisch voordeel voor ons team. En hoewel we de toekomst niet kunnen voorspellen, zijn we ervan overtuigd dat de kans groot is dat je onze atleten het podium gaan bestormen in Londen.

Red Hook Crit

Brooklyn: Epiloog

Dit jaar was het 10-jarig jubileum van Red Hook Crit Brooklyn en de inzet was nog nooit zo hoog geweest. In het afgelopen decennium is het aanzicht van deze race enorm gestegen, heeft de concurrentie gereageerd en is de race steeds professioneler geworden. In 2017 stopt de Red Hook Crit (RHC) -serie in Brooklyn, Londen, Barcelona en Milaan, en de combinatie van dichtbevolkte stedelijke locaties, gekoppeld aan een volledige dag kwalificeren en racen, is een enorm populair format geworden. De enorme drukte op het parcours, van de eerste kwalificatiewedstrijd tot de finale, is een bewijs van het succes van deze races. En met de hype van het 10-jarig jubileum en prachtig weer in de voorspelling, wordt de editie van dit jaar niks minder dan een spektakel! De toevoeging van Team Specialized x Rocket Espresso Gang van Four-Aldo, Eamon, Stefan en Alec aan de line-up, leek het vuur aan te wakkeren en ze bracht het evenement naar een geheel nieuw niveau. Dit team is populair! In 2016 alleen werd Aldo tweede in de reeks, Stefan won in Milaan en Alec veroverde een plek in de top 10. En terwijl Brooklyn Eamon's eerste Red Hook Crit zou zijn, was hij niet nerveus - hij heeft de laatste paar jaar veel ervaring opgedaan in crits en wegraces over de hele wereld. Er waren hoge verwachtingen van het team voor een ​​succesvol weekend te hebben. Racen op hun prachtige Allez Sprint-fietsen en geweldige outfits, met een krankzinnige grafische print (ontworpen door Dylan Buffington), het team was klaar om de jacht te beginnen.

Alec en Aldo wonnen elk hun manche op grandioze wijze, terwijl Eamon en Stefan in de problemen kwamen tijdens hun kwalificaties met crashes en mechanische problemen. Gelukkig wisten ze zich alsnog te plaatsen in de laatste kwalificatieronde. En met het hele team in de finale, was de sfeer in het team fantastisch. De eerste helft van de finale was een gevecht gevuld met schijnbewegingen en prikken van teams door het hele veld. Maar toen Colin Strickland een aanval deed halverwege de race, met Stefan in zijn wiel bleven ze weg. Aldo, Alec en Eamon toonden hun vertrouwen in Stefan door alle pogingen om de kopgroep te halen, te verstoren. Ondertussen reden Strickland en Schäfer hard door waardoor er een grote voorsprong onstond op het peloton. Helaas zorgde een crash, met nog vijf ronden te gaan, ervoor dat de race tot stilstand kwam om renners te helpen. Alec reed zijn wiel kapot tijdens deze valpartij en snelde naar de pits voor een nieuw wiel, zette zijn stuur weer recht en gooide een biertje naar het wilde gejuich van de menigte.

Met het opnieuw opstarten van de race kregen Stefan en Colin dezelfde voorsprong. Met nog een ronde te gaan, viel Colin aan; onverstoorbaar bleef Schafer een halve ronde achter om Strickland bij te halen en met de geblokte vlag van Brooklyn over de finish te komen. Aldo rolde als derde, met een kapotte outfit vol bloed, gedrenkt in bier, en met een brede glimlach op zijn gezicht, over de finish. Alec had het peloton nog net achter zich kunnen laten en Eamon kwam voldaan over de streep na het afstoppen van verschillende aanvallen. Het team had perfect samengewerkt, wat een race!

Red Hook Crit x WHOOSH x Team Specialized/Rocket Espresso

De Red Hook Criterium-serie (RHC) staat bekend om zijn blik op de toekomst van het professionele wielrennen op de weg. Waarom? Omdat de RHC een internationale serie is van zeer gespecialiseerde wedstrijden, die de puurste, meest rauwe en meest opwindende vorm van snelheid biedt dat wielrennen te bieden heeft. Het ademt snelheid! En hoewel het enthousiasme voor traditioneel wegwielrennen botsen met de RHC, in de ogen van veel Amerikanen, groeit de opwinding over het Red Hook Criterium in een exponentieel tempo - van bestaande fans van wielersport- en sportenthousiasten tot vrienden en familie en gewone burgers. Criterium racen is altijd populair geweest in Amerika, maar tot voor kort was het niet in staat om veel interesse en exposure te krijgen als internationale export. De moderne, vooruitstrevende benadering van racen en het zeer specifieke format veranderden dat. Op hun beurt veranderen fans over de hele wereld hun kijk op criteriums. De RHC heeft het enthousiasme, voor deze stijl van racen, van fans over de hele wereld aangewakkerd.

Specialized / Rocket Espresso

Whoosh Design Process

Het maken van een goed ontwerp is moeilijk. Als het is geproduceerd, kan er niks meer aan worden veranderd. Dit betekent ook dat we alle dagen worden geconfronteerd met de kritische beoordeling van anderen. En hoewel de meerderheid van ons informatie passief opneemt, leert onze ervaring dat, wanneer er om een oordeel wordt gevraagd, de kritiek niet mals is. En dan hebben onze ontwerpers geen andere keuze dan te luisteren. Zoals Mark Twain ooit zei: "Het publiek is de enige criticus wiens mening bepalend is."

Maar het publiek kan niet ontwerpen, een ontwerp op basis van duizenden meningen is onmogelijken en dus is het aan een ontwerper om te voldoen aan al deze eisen en te kunnen tegen overweldigende kritiek. Om succesvol te zijn, is een dikke huid nodig om dit te kunnen te weerstaan, maar toch dun genoeg om de waarde ervan te herkennen. Dylan Buffington denkt dat hij tijdens zijn loopbaan voldoende ervaring heeft opgedaan om hieraan te voldoen. In 2016 creëerde Specialized vier aangepaste verfschema's voor hun twee renners die meededen aan de Red Hook Crit-serie. Op weg naar 2017 is het Red Hook-team uitgebreid met vijf renners, maar het design van hun fietsen is vanaf nu identiek. Na het nemen van deze beslissing, probeerde de ontwerpgroep binnen Specialized een reeks richtlijnen voor 2017 te ontwikkelen op basis van hun inspanningen van het voorgaande jaar. Hoewel ze de beste bedoelingen hadden, is er altijd stress op de werkvloer: spoedgevallen, collega’s met vragen of plots duikt er wat op. En opeens kwam de deadline snel dichterbij.

Net nieuw bij het Specialized team, stond Dylan Buffington voor een uitdaging. Hij moest een uitgebreid grafisch pakket ontwerpen voor de vijf rijders van het Specialized / Rocket Espresso Red Hook Criterium-raceteam: een look die goed was voor de fiets, schoenen, helm, uitrusting en andere accessoires. De ontwerpen die nodig waren om de snelheid en opwinding van de Red Hook Crit-serie vast te leggen, teweegbrengen dat het idee van deze racestijl oude tradities doorbreekt. Daarnaast moest het unieke design de toekomst van deze vorm van sport ondersteunen. Bovendien moesten deze ontwerpen ook geschikt zijn voor consumenten. Het konden niet zomaar eenmalige specials zijn, en een publieke eetlust aanspreken. Oh, en alles moest binnen twee weken klaar zijn.

Geïnspireerd door de iconische BMW Art Cars en hun samensmelting van kunst en snelheid, met name die van Andy Warhol en Jeff Koons, sprong Buffington erin: 'Warhol had 36 minuten nodigen voor het schilderen van een auto. Hij was op zijn hoede, maar hield zich te druk. "Het was de manier waarop Warhol de grens bewandelde tussen gedachteloosheid en overdenking, die Dylan inspireerde en met een eigen tijdcrisis was dit het startpunt van zijn ontwerp. Terwijl hij zijn moodboards doornam, ontdekte hij dat dezelfde zeven kleuren bleven verschijnen: "Ik wilde ze allemaal gebruiken," zei Buffington, "maar ik kreeg steeds de feedback dat het veel te veel was, vooral voor de productie. Maar ik wist dat het goed zou zijn, en soms moet je het gewoon doen zonder eerst te vragen". Buffington bedacht, geleid door intuïtie, een methode waarmee de grafische afbeeldingen eenvoudig zouden zijn voor de productie. Eenmaal klaar, begon hij de grafische afbeeldingen toe te passen op een enorm assortiment accessoires en equipment, die elk hun eigen uitdagingen hadden. Hij bestede uren achter de computer, sliep in de ontwerpstudio en bleef nachten wakker. Was het het waard? De verschillende productie-tijdlijnen zorgden ervoor dat Buffington een paar maanden vol angst moest wachten voordat hij de definitieve resultaten zag. Maar toch voelde hij ergens vetrouwen, "Als je je goed voelt, moet je het doen." Toen hij de definitieve resultaten zag, was hij niet teleurgesteld. Het is nu aan Team Specialized / Rocket Espresso om al die inspanningen op het podium te laten zien!