Clear Icon
Search Icon
Clear Icon
Search Icon
Clear Icon
 • Soldes d'été
 • Vélos
 • Composants
 • Textile
 • Équipements
 • We are Specialized
 • Support
 • Textile
  Arrow Back Icon
  We are Specialized
  Arrow Back Icon

  Maxim Pirard

  Naam:  Maxim Pirard

  Waar woon je?:  In het hart van de Vlaamse Ardennen: Brakel!

  Wat voor werk doe je?:  Ik ben administratief bediende in een fietsenwinkel, daarnaast ben ik in bijberoep ook trainer wielrennen. Dit is soms best veel om te combineren met zelf trainen en activiteiten met sponsors doen, maar ik doe het allemaal heel graag dus dat maakt het makkelijker!

  Racefiets of mountainbike? :  Beide, hangt af van de periode. In de winter vind ik de MTB heerlijk om wat mee rond te crossen en dan is ook het fun gedeelte heel groot. Het is ook eens wat anders dan altijd op de racefiets te rijden. Tijdens het seizoen is het uiteraard altijd met de racefiets dat ik op pad ga.

  Hoeveel jaar zit je al op de fiets?:  Al zo’n 14 jaar. Ik heb eerst competitiezwemmen gedaan vooraleer de overstap te maken naar de fiets. Ik ben eerst begonnen met mountainbiken, alsook baanwielrennen, nu ligt de focus volledig op de weg.

  Wat is je favoriete plaats of route om te fietsen?:  Goh, ik heb veel favoriete plekjes. Hier in de Vlaamse Ardennen vind ik het super om te rijden, maar ik geniet ook enorm van de bergen, denk maar aan de Vogezen of de Alpen. Zolang ik maar op de fiets zit is het voor mij allemaal goed!

  Wat eet of drink je na het fietsen?:  Na het fietsen drink ik meestal een recovery shake om de verloren eiwitten en mineralen terug aan te vullen.

  Heeft jouw fiets een bijnaam?:  Haha, neen een bijnaam heeft hij (nog) niet.

  Klimmen of afdalen?:  Klimmen! Als je aan het klimmen bent heb je zeer veel tijd om van de mooie uitzichten en landschappen te genieten.

  Als je een plek op de wereld mocht kiezen om te fietsen. Welke kies jij dan?:  Ik kan er niet een enkele opnoemen, fietsen doe ik overal graag. Wel wil ik nog zoveel mogelijk plekken met de fiets bezoeken, ik vind het een zalige manier om de wereld al fietsend te ontdekken en te verkennen.

  Met wie fiets je het liefst?:  Met het Scheldepeloton, een berucht peloton hier in de buurt die tussen Zwijnaarde en Oudenaarde de oevers van de Schelde onveilig maken!

  Waarom fiets je eigenlijk?:  Omdat ik het simpelweg heel graag doe, er is geen dag dat ik met tegenzin op de fiets stap. Het is ook een heel goede manier om de gedachten eens te verzetten en een frisse neus te scheppen.

  Heb je nog tips voor beginnende fietsers?:  Hou vooral de fun erin, daar begint het allemaal mee. Zolang je je amuseert ben je goed bezig naar mijn mening!

  Favoriete quote of motto?: “Kop in de grond en boren!”

  Follow Maxim

  instagram

  facebook

  strava