Felice Dekens

Felice Dekens

Naam: Felice Dekens
 
Waar woon je?: In het Vlaams-Brabantse Everberg. Vlakbij Leuven en het WK-parcours waarop Julian Alaphilippe wereldkampioen werd.
 
Wat voor werk doe je?: Ik ben presentatrice voor radio, tv en events. Daarnaast doe ik veel voice-overwerk: ik ben de vaste stem van Nick Junior en De Nationale Loterij en lees reclamespots in voor Telenet, Eliza Was Here, Colruyt, Efteling en vele anderen. En één dag per week geef ik Mediatraining aan de Thomas More Hogeschool.
 
Racefiets of mountainbike?: Racefiets. De stap naar de mountainbike heb ik nog niet gezet. Modderbaden en stoflongen trekken me niet zo aan.
 
Hoeveel jaar zit je al op de fiets?: Ik kreeg de microbe te pakken tijdens mijn zes zomers als rondemiss van de Eneco Tour en de BinckBank Tour. Drie jaar geleden maakte ik mijn debuut op een racefiets, een Specialized, en ik was meteen verkocht.
 
Wat is je favoriete plaats of route om te fietsen?: Langs rivieren en kanalen. Eindeloos kilometers malen zonder verkeer en zonder kruispunten: heerlijk! En Belgisch Limburg heeft mijn hart gestolen. Daar zijn fietsers echt koning.
 
Wat eet of drink je na het fietsen?: Zeker niet mijn favoriete frambozentaartje. Ik ben bang dat de weggefietste calorieën er dan meteen weer bij vliegen. Maar een lekkere pasta, die smaakt altijd als ik mezelf het snot voor de ogen heb gereden.
 
Heeft jouw fiets een bijnaam?:  Nog niet. Suggesties zijn welkom.
 
Klimmen of afdalen?: Klimmen. Om daarna voldaan en licht euforisch af te dalen.
 
Als je een plek op de wereld mocht kiezen om te fietsen. Welke kies jij dan?: Mallorca vond ik fantastisch om te fietsen. De zon, de natuurpracht en de uitdagende routes waren een topcombinatie. Maar er staan nog heel wat mooie plekken op mijn wishlist.
 
Met wie fiets je het liefst?: Met mijn vriend. En bij voorkeur in zijn wiel.
 
Waarom fiets je eigenlijk?:  Zelden om me te verplaatsen. Maar elke andere reden is goed: om mijn hoofd leeg te maken, omdat het gezond is, om nieuwe streken te verkennen, ….
 
Heb je nog tips voor beginnende fietsers?: Wacht niet met klikpedalen. Gewoon doen! Bij mij heeft het even geduurd voor het klikte, maar het maakt het fietsen zoveel aangenamer.
 
Favoriete quote of motto?: You’re never fully dressed without a smile. En dat geldt ook op de fiets.