S-Works Epic 29

S-Works Epic беше дизајниран да ве исфрли на првата позиција и не прифаќа никаква друга ситуација. За максимална ефикасност, изграден е од нашиот најфин карбонски фибер за да обезбеди лесно, цврсто возење на рамно, но и при качувања. Ефикасноста оди и подалеку со нашата Бреин технологија во шок суспензијата на вилушката. Овој интелигентен систе може да ја интерпретира разликата помеѓу возачки и влог на патеката и е цврст при разни удари. И кога ќе додадете XC 29 геометријата, што е направена за големи брзини на долги патеки, после четири Cape Epic победи и бројни Светски шампионати, навистина си ја заслужи славата. Не ви фалат никакви докази за иднината, со Shimano XTR Di2 и неспоредливата вилушка RockShox RS-1. Ако брзината ви е на врвот на вашата листа, не може да биде подобро од ова.

S-Works Epic беше дизајниран да ве исфрли на првата позиција и не прифаќа никаква друга ситуација. За максимална ефикасност, изграден е од нашиот најфин карбонски фибер за да обезбеди лесно, цврсто возење на рамно, но и при качувања. Ефикасноста оди и подалеку со нашата Бреин технологија во шок суспензијата на вилушката. Овој интелигентен систе може да ја интерпретира разликата помеѓу возачки и влог на патеката и е цврст при разни удари. И кога ќе додадете XC 29 геометријата, што е направена за големи брзини на долги патеки, после четири Cape Epic победи и бројни Светски шампионати, навистина си ја заслужи славата. Не ви фалат никакви докази за иднината, со Shimano XTR Di2 и неспоредливата вилушка RockShox RS-1. Ако брзината ви е на врвот на вашата листа, не може да биде подобро од ова.

  • FRAME

   FACT 11m carbon, XC 29 Geometry, carbon PF30 BB, carbon headset cups, 142mm dropouts, internal cable routing, FD mount, PM 160 rear brake, SWAT tool cradle

  • REAR SHOCK

   FOX/Specialized remote Mini Brain, AUTOSAG, Spike Valve, Brain Fade adjust I-Valve, Kashima Coating, 205x53mm

  • FORK

   RockShox RS-1 Brain, Solo Air spring, 100mm travel, Spike Valve, top-mount Brain Fade adjust, rebound adjust, inverted design, tapered carbon crown/steerer, 46mm offset, 15mm Maxle Ultimate thru-axle

  • HEADSET

   1-1/8" upper, 1-1/2" lower, threadless, Campy style, cartridge bearings

  • STEM

   Syntace F109, 6-degree rise

  • HANDLEBARS

   Specialized FACT carbon, 8-degree backsweep, 6-degree upsweep, 10mm rise, 720mm, 31.8mm

  • GRIPS

   Specialized Sip Grip, light lock-on, half-waffle, S/M: regular thickness, L/XL: XL thickness

  • FRONT BRAKE

   Shimano XTR, hydraulic disc, Ti-metallic pads, 160mm Ice-Tech rotor

  • REAR BRAKE

   Shimano XTR, hydraulic disc, Ti-metallic pads, 160mm Ice-Tech rotor

  • BRAKE LEVERS

   Shimano XTR, carbon lever, I-spec

  • FRONT DERAILLEUR

   Shimano XTR Di2, 11-speed

  • REAR DERAILLEUR

   Shimano XTR Di2 Shadow Plus, 11-speed

  • SHIFT LEVERS

   Shimano XTR Di2, 11-speed

  • CASSETTE

   Shimano XTR, 11-speed, 11-40t

  • CHAIN

   Shimano XTR, 11-speed

  • CRANKSET

   Shimano XTR, Hollowtech, 11-speed, 36/26T

  • BOTTOM BRACKET

   Praxis, PF30, OS press-in bearings, sealed cartridge

  • PEDALS

   Nylon, CEN std., w/ toe clips

  • RIMS

   Roval Control SL 29, carbon, disc

  • FRONT HUB

   Roval Control SL, Torque Tube

  • REAR HUB

   Roval Control SL 142+, Torque Tube, SRAM XX1 XD driver body

  • SPOKES

   DT Swiss Revolution

  • FRONT TIRE

   S-Works Fast Trak, 120TPI, 2Bliss Ready, folding bead, 29x2.2"

  • REAR TIRE

   S-Works Fast Trak, 120TPI, 2Bliss Ready, folding bead, 29x2.0"

  • INNER TUBES

   Standard, Presta valve

  • SADDLE

   Body Geometry S-Works Phenom, carbon rails, 143mm

  • SEATPOST

   S-Works FACT carbon, 20mm offset, 27.2mm

  • SEAT BINDER

   Specialized, 7050 alloy, single Ti bolt, 31.6mm

  Specifications subject to change without notice.

 • FACT 11m карбонски фибер нуди идеална мешавина на цврстина, сила и мала тежина, резултирајќи со врвна ефикасност и брзина,. Во меѓувреме, нашата XC 29 геометрија, 100мм травел, внатрешно кабелско рутирање и SWAT Tool Cradle креираат извонредно управување и нула грижи во одржувањето.
 • Прилагодена FOX/ Specialized далечинска Mini Brain задна шок суспензија вклучува AUTOSAG за лесна поставеност и 100мм од добро наштимана суспензија и нашата Spike Valve технологија за подобрен перформанс на аглите и на грубиот терен. За да се максимизира ефикасноста, нашиот дизајн дозволува шок суспензијата да разликува внес на возач и патеката, и суспензијата е многу цврста.
 • RockShox RS-1 Brain вилушлка е аргументирано најдобрата за XC тркање. Во споредба со традиционалната вилушка, нејзиниот превртен дизајн креира горен дел од карбонски фибер што нуди супериорна цврстина, додека се однесува со поголема осетливост на мали удари и поголема контрола при поголеми. И со Brain технологијата, овие карактеристики се поизразени и дури и поефикасни. Исто така ја вклучува Spike Valve технологијата што го минимизира скршнувањето од курсот при вртење, а обезбедува максимална травел-суспензија при високи брзини.
 • Roval Control SL 29 тркала од карбонски фибер се лесни за качување, рачно изработени за превизност и трајност, цвврсти за експлозивни спринтови и за сигурно управување и најважно, исклучително брзи за тешките напори што доаѓаат при денот на трката.
 • Погонот е направен од револуционерната комбинација на механички делови на Shimano XTR Di2, со 36/26Т gearing напред и 11-40т - назад. Првиот електронски комплекс на делови, обезбедува непаралелна прецизност на менување, прилагодливоста и го прави тајно оружје во арсеналот на секој натпреварувач.
Loading Map...

Please contact your Specialized retailer to confirm availability.

S-Works Epic 29

Part No:

Sorry, no dealers were found within the specified radius and store features.

Checking available inventory...

Geometry

  S M L XL
Stack 587mm 601mm 615mm 634mm
Reach 393mm 418mm 441mm 462mm
Head-Tube Length 90mm 105mm 120mm 140mm
Head-Tube Angle 70.5° 70.5° 70.5° 70.5°
B-B Height 332mm 332mm 332mm 332mm
B-B Drop 40mm 40mm 40mm 40mm
Trail 84mm 84mm 84mm 84mm
Fork Length (full) 506mm 506mm 506mm 506mm
Fork Rake/Offset 46mm 46mm 46mm 46mm
Front-Center 634mm 664mm 692mm 720mm
Chain-Stay Length 448mm 448mm 448mm 448mm
Wheelbase 1082mm 1112mm 1140mm 1168mm
Top-Tube Length (horizontal) 564mm 593mm 620mm 647mm
Bike Stand-Over Height 770mm 774mm 780mm 793mm
Seat-Tube Length 400mm 434mm 470mm 520mm
Seat-Tube Angle 74° 74° 74° 74°
Handlebar Width 720mm 720mm 720mm 720mm
Stem Length 70mm 90mm 100mm 110mm
Crank Length 170mm 175mm 175mm 175mm
Seatpost Length 350mm 400mm 400mm 400mm

 • Stack 587mm
  Reach 393mm
  Head-Tube Length 90mm
  Head-Tube Angle 70.5°
  B-B Height 332mm
  B-B Drop 40mm
  Trail 84mm
  Fork Length (full) 506mm
  Fork Rake/Offset 46mm
  Front-Center 634mm
  Chain-Stay Length 448mm
  Wheelbase 1082mm
  Top-Tube Length (horizontal) 564mm
  Bike Stand-Over Height 770mm
  Seat-Tube Length 400mm
  Seat-Tube Angle 74°
  Handlebar Width 720mm
  Stem Length 70mm
  Crank Length 170mm
  Seatpost Length 350mm
  View S Geometry
 • Stack 601mm
  Reach 418mm
  Head-Tube Length 105mm
  Head-Tube Angle 70.5°
  B-B Height 332mm
  B-B Drop 40mm
  Trail 84mm
  Fork Length (full) 506mm
  Fork Rake/Offset 46mm
  Front-Center 664mm
  Chain-Stay Length 448mm
  Wheelbase 1112mm
  Top-Tube Length (horizontal) 593mm
  Bike Stand-Over Height 774mm
  Seat-Tube Length 434mm
  Seat-Tube Angle 74°
  Handlebar Width 720mm
  Stem Length 90mm
  Crank Length 175mm
  Seatpost Length 400mm
  View M Geometry
 • Stack 615mm
  Reach 441mm
  Head-Tube Length 120mm
  Head-Tube Angle 70.5°
  B-B Height 332mm
  B-B Drop 40mm
  Trail 84mm
  Fork Length (full) 506mm
  Fork Rake/Offset 46mm
  Front-Center 692mm
  Chain-Stay Length 448mm
  Wheelbase 1140mm
  Top-Tube Length (horizontal) 620mm
  Bike Stand-Over Height 780mm
  Seat-Tube Length 470mm
  Seat-Tube Angle 74°
  Handlebar Width 720mm
  Stem Length 100mm
  Crank Length 175mm
  Seatpost Length 400mm
  View L Geometry
 • Stack 634mm
  Reach 462mm
  Head-Tube Length 140mm
  Head-Tube Angle 70.5°
  B-B Height 332mm
  B-B Drop 40mm
  Trail 84mm
  Fork Length (full) 506mm
  Fork Rake/Offset 46mm
  Front-Center 720mm
  Chain-Stay Length 448mm
  Wheelbase 1168mm
  Top-Tube Length (horizontal) 647mm
  Bike Stand-Over Height 793mm
  Seat-Tube Length 520mm
  Seat-Tube Angle 74°
  Handlebar Width 720mm
  Stem Length 110mm
  Crank Length 175mm
  Seatpost Length 400mm
  View XL Geometry