Dieuwertje Poort

Naam: Dieuwertje Poort

Bijnaam: Dieuwie

Woonplaats: Nijmegen

Wat voor werk doe je? Co-assistent / student geneeskunde

Hoeveel jaar zit je al op de fiets? 4

Racefiets of mountainbike? Beide, kiezen hoeft niet!

Wat is je favoriete plaats of route om te fietsen? De Franse alpen en het Amerikaanse Colorado, maar dat zijn slechts twee voorbeelden. Er zijn ontelbaar veel mooie plaatsen om te fietsen.

Wat eet of drink je na het fietsen? Precies waar ik zin in heb, en vaak is dat koffie/warme choco (winter) of speciaalbier (zomer)

Heeft jouw fiets een bijnaam? Zo ja, welke? Lekker cliché, mn baby <3

Klimmen of afdalen? Lastig. Ik ga toch voor afdalen, maar dan wel ná een zware klim.

Als je een plek op de wereld mocht kiezen om te fietsen. Welke kies jij dan? Ik zou nog graag in Azië willen fietsen, rond Nepal. Ook mountainbiken in Zuid-Afrika lijkt me geweldig.

Volledige lycra kit? Ja of nee? Niet perse, enkel een lycra jasje vind ik voldoende

Wedstrijd of evenement? Ook hier ga ik weer voor de combi - Knallen in de race, chillen op een evenement. Al zoek ik de uitdaging graag in wedstrijden.

Met wie fiets jij het liefst? Grofweg mijn (fiets)vrienden als ik hard wil rijden en hard wil lachen, En de fiets-vriendinnen als ik de betere gesprekken wil - al is het niet perse zo zwart-wit.

Favoriete quote of motto? Ik ben niet zo van de quotes...

Waarom fiets jij eigenlijk? Omdat fietsen me onwijs veel voldoening geeft, me op prachtige plekken heeft gebracht, en ik talloze mooie mensen heb ontmoet waarmee ik deze passie mag delen. Met het fietsen kan ik mijn hoofd weer helemaal leeg maakt na een drukke dag/week en al mijn overtollige energie lozen. Het is de mooiste en puurste vorm van sport, die me nooit zal vervelen.

Welke vaardigheid wil jij nog leren op de fiets? Echt smooth sturen blijft wel een dingetje. En technische afdalingen op de mountainbike.

Follow Dieuwertje

instagram facebook strava