Ireen Wüst

Ireen Wüst

Naam: Ireen Wüst
 
Waar woon je?: Ik woon op dit moment in Heerenveen, maar kom oorspronkelijk uit het mooie Brabant.
 
Wat voor werk doe je?: Na een lange schaatscarrière te hebben gehad, heb ik op dit moment geen vaste bezigheid. Ik kijk uit naar nieuwe dingen die op mijn pad komen.
 
Racefiets of mountainbike?: Racefiets! Maar in de winter cross ik liever op mijn mtb door de bossen.
 
Hoeveel jaar zit je al op de fiets?: Ik fiets al sinds mijn 11e, dus dat is nu 25 jaar. Ik ben begonnen met fietsen omdat het een trainingsonderdeel van het schaatsen is. Ik vind het heel erg leuk om te doen. Zo heb ik tijdens mijn schaatscarrière ook een aantal koersen gereden, waaronder het NK.
 
Wat is je favoriete plaats of route om te fietsen?: Mallorca. Op dit eiland heb je alles. Je kan mooi vlak fietsen, maar ook mooie klimmen doen met fantastisch uitzicht.
 
Wat eet of drink je na het fietsen?: Na een zware inspanning drink ik verse chocomel. Na een zware rit probeer ik zo snel mogelijk te lunchen of dineren, zodat ik alles zo snel mogelijk aanvul.
 
Heeft jouw fiets een bijnaam?: The Machine.
 
Klimmen of afdalen?: Klimmen.
 
Als je een plek op de wereld mocht kiezen om te fietsen. Welke kies jij dan?: Deze plek moet ik nog ontdekken.
 
Met wie fiets je het liefst?: Letitia, mijn vriendin.
 
Waarom fiets je eigenlijk?: Ik vind het heerlijk dat je de intensiteit zelf kan bepalen. Een rustig ritje met oog voor de omgeving of een intensieve interval training bijvoorbeeld.
 
Heb je nog tips voor beginnende fietsers?: Laat je fiets goed afstellen en oefen met klikpadalen, om vervelende situaties te voorkomen bij een stoplicht ;-)
 
Favoriete quote of motto?: Hoe hoger de sok hoe harder de snok!